Är du en groda i kokande vatten?

Du har säkert hört historien om grodan i kokande vatten från en och annan överbetald managementkonsult. Den första grodan läggs i kallt vatten som långsamt kokas upp, grodan stannar i vattnet och dör. Den andra grodan kastas i kokande vatten, hoppar ut och överlever.

Att inte trivas med sitt jobb kan på många sätt liknas vid att vara en groda i långsamt kokande vatten. Med tiden känner vi oss mer och mer dränerade och omotiverade men om det inte är riktigt obehagligt så tenderar vi att stanna. Gräset är aldrig grönare, intalar vi till oss själva.

Under pandemin har många av oss kastats ner i kokande vatten. Även de som inte direkt drabbats viruset har sannolikt tvingats in i en ny jobbsituation. Vi har sett hela branscher falla ihop och många har börjat ifrågasätta meningen och värdet av våra jobb (är det för sent att utbilda sig till sjuksköterska?)

Kanske hade du redan innan Coronalivet tankar på att byta jobb eller sadla om eller starta eget?

Även om en plötslig förändring som denna kan vara enormt smärtsam och skrämmande så kan den också ge dig enorm tydlighet och insikt i vad som är viktigt. Extrema omständigheter kan ge dig kraften att ta stora, modiga beslut.

För att fortsätta med grod-metaforen; en plötslig smärta kan hjälpa dig att hoppa (Nerd Face on Apple iOS 13.3) ur en dålig situation och upptäcka helt nytt företag, strategi eller karriär.

Är du tillräckligt obekväm för att förändra din karriär?

Hur kan du förvandla krisen till en möjlighet?

Jag hjälper mina coachingklienter väga olika karriäralternativ mot värderingar och behov och erbjuder verktyg som nätverkskartläggning. Hör av dig om du är intresserad, första sessionen utan kostnad.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *